Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos smo ob dnevu slovenske hrane izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so se o pomenu lokalno pridelane hrane ter o pomenu čebel pogovarjali že ves teden. V sklopu različnih dejavnosti so tako nastali likovni in literarni izdelki, ki krasijo našo jedilnico. V prijetnem vzdušju ter ob lokalno pridelanem medu, maslu, mleku in jabolčnih krhljih so učenci tretje triade prisluhnili nagovoru vodje prehrane, učiteljici Darji Fink. Učiteljica je učence spodbudila naj razmislijo o svojem načinu prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Prav tako pa jih je podučila o pomenu hrane iz bližine in njenih prednostih pred hrano, ki ima za sabo na stotine kilometrov. Učenci prve in druge triade, pa so poleg že omenjenega spoznali še čebelarja, gospoda Janeza Umeka, ki jim je predstavil pomen čebel ter povedal nekaj o postopkih pridobivanja medu. Učenci so mu ob koncu zastavili nekaj vprašanj in s tem obogatili svoje znanje o tematiki. Na prav poseben način pa so se Tradicionalnega slovenskega zajtrka lotili naši prvošolčki, ki so ob bogato pogrnjeni mizici pričarali veselo in tradicionalno vzdušje.

Morda vam bo všeč tudi...