Izvleček določb Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

Spoštovani starši!

Pred pričetkom veljave Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, vas prosimo, da:

  • Pred začetkom samotestiranja – do srede, 17. 11. 2021, podate predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.

Obveščamo vas, da:

  • se bo obvezno samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa izvajalo 3x tedensko (ponedeljek, sreda in petek), in sicer 1. šolsko uro, v skladu s protokolom, ki ste ga ali pa ga boste prejeli s strani razrednikov. Če je učenec odsoten na dan, ko se praviloma izvaja testiranje, se testiranje opravi takoj naslednji dan, ko je prisoten v vzgojno-izobraževalnem zavodu. Učitelj je pri samotestiranju učencev le nadzor in samega testiranja ne izvaja.
  • Učencu pripada za samotestiranje 15 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v zavod.
  • Podpisane teste HAG lahko učenec prinese v šolo naenkrat in ne vsak drug dan posebej. Odločitev je seveda vaša.
  • Samotestirajo se učenci, ki niso bili polno cepljeni in niso preboleli COVID-19 ali niso bili polno cepljeni in so preboleli COVID-19, od okužbe pa je minilo več kot šest mesecev.
  • Učencem, pri katerih starši s testiranjem ne soglašate, bo s Sklepom o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo (Uradni list RS, št. 138/21) omogočeno izobraževanje na daljavo. Potekalo bo predvsem v okviru spletnih učilnic. Z natančnim potekom in izvedbo le-tega pa vas bodo razredniki seznanili naknadno.

Hvala za razumevanje.

Ravnateljica Jasmina Hidek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost