Nadomestni Tradicionalni slovenski zajtrk

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo ter okolje in še marsikaj. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Tradicionalni slovenski zajtrk smo v letošnjem šolskem letu izvedli kar dvakrat. V času izobraževanja na daljavo so si učenci zajtrk pripravili kar doma. O zgoraj navedenem pomenu projekta smo se veliko pogovarjali, ustvarjali na omenjeno tematiko in si tudi ogledali izobraževalni posnetek.

V mesecu juniju, natančneje v petek, 11. 6. 2021, pa smo Tradicionalni slovenski zajtrk izvedli tudi v šoli.  Na ta dan so otroci za zajtrk jedli kruh, maslo, med, mleko ter sveže sadje. Vsa živila so bila, kot vedno pri Tradicionalnem slovenskem zajtrku, slovenska.

Učenci so si hitro in z veseljem na kruh namazali vse ekološke sestavine. V nekaterih razredih je zadonela tudi pesem Ansambla Lojzeta Slaka, z naslovom Čebelar. Vsi pa smo se strinjali, da s tradicionalnim zajtrkom želimo, DA BI VSI JEDLI ZDRAVO IN FINO!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost