Nastop folkloristov in gledališčnikov pri Ivanežu

V sredo, 12. 4. 2023, sta se gledališka in folklorna skupina OŠ Brusnice odpravili v Penzion Ivanež v Gabrje, kjer skrbijo za 24 starostnikov. Oskrbovancem smo želeli polepšati dan in za njih pripravili nastop.                                                                                                

Po prihodu smo se vsi nastopajoči  pripravili na svoji točki. Medtem so nas oskrbovanci Penziona že lepo pričakali na svojih mestih. Najprej so se s svojo točko predstavili folkloristi iz 4. in 5. razreda z mentorico Kristino Burger. Navdušili so s svojimi izštevankami, zbadljivkami in plesom. Meh na harmoniki je raztegnil sedmošolec Žiga Rolih. 

Zatem se je  predstavila gledališka skupina s svojo igro PRIT’ TRGAT. Z njo smo nastopali že v šoli in na območnem srečanju gledaliških skupin. V predstavi so sodelovale igralke Nuša Mrak, Gabrijela Čebin in Zala Kerin ter ostale članice gledališke skupine: Tinkara Medle, Lara Peterlin, Laura Sintič, Pia Butina in Ana Luzar. Spremljali sta nas mentorici Lučka Pavlin in Darja Šinkovec.

Ob koncu so nam v Penzionu Ivanež pripravili okusno pogostitev in darilca. Vsem zaposlenim in predvsem oskrbovancem smo polepšali dan in jih spomnili na njihovo mladost. Tudi sami so se nam ob koncu predstave iskreno zahvalili in nam poklonili močen aplavz.

Meniva, da je takšno druženje koristno tudi za nas, mlade, saj s tem razvijamo empatijo in bogatimo medgeneracijsko sodelovanje.

Ana Luzar in Pia Butina, 7.a

Igralke v trgatvi: Zala Kerin – tamlada, Nuša Mrak – Ljubljančanka, Gabrijela Čebin – gospodarica
Napovedovalka Tinkara Medle
Prijazna pogostitev pri Ivanežu

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost