Turneja Brusniške ohceti

Brusnice so poznane po avtohtonih češnjah hrustavkah, pa tudi po znameniti legendi o brusniškem mačku, o kateri govori gledališka predstava BRUSNIŠKA OHCET. Avtorica besedila je naša bivša učenka Jasna Pavlin, režiserki in mentorici pa učiteljici Darja Šinkovec in Milena Jaklič. Predpremierno je 16 učencev uprizorilo Brusniško ohcet že na šolskem kulturnem dnevu 5. marca 2024. Na prireditvi 7. marca 2024 ob 13. obletnici Rastoče knjige OŠ Brusnice pa so gledališčniki poskrbeli za slovesno premiero.

Sledilo je Območno srečanje otroških gledaliških skupin 13. marca 2024 v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah, kjer so igralci doživeli nastop na pravem gledališkem odru.

Turneja se je nadaljevala 11. aprila 2024 v DSO Ivanež v Gabrju, kjer so se nam gostitelji in oskrbovanci zahvalili z drobnimi pozornostmi.

Medgeneracijsko sodelovanje smo nadaljevali 17. 4. 2024 z nastopom v DSO v Novem mestu, kamor nas je povabila Tovarna zdravil Krka. Tako je Brusniška ohcet razveseljevala staro in mlado, predvsem pa tudi tako vzgajamo mlade rodove.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost