Noč knjige

23. aprila obeležujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

DAN KNJIGE je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. To je dan, ko praznuje knjiga in vsi bralci tega sveta. 2. aprila praznujejo najmlajši ob mednarodnem dnevu knjig za otroke. 23. aprila pa povsod po svetu praznujejo svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

V sklopu projekta Noč knjige smo v četrtke, 20. 4. 2023, na naši šoli izvedli srečanje učencev od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo interesno dejavnost Naša mala knjižnica. Preberimo si zapis dve učenk.

Zbrali smo se pred učilnico 3. razreda. Pričakala nas je gusarska Mateja z dvema pomočnicama. Zlezli smo po čudežni potki v pravljični šotor, kjer smo prebrali prvo pravljico o gusarju. Potem smo šli na lov za zakladom. Iskali smo naslovnice različnih knjig. Vrnili smo se v naš pravljični šotor, spoznali pesmice Anje Štefan in prebrali ter odigrali njeno zanimivo pravljico Sedem medvedov. Kar naenkrat sta v razred priskakljala dva klovna, Debeli buhtelj in Suha paličica. Prebrala sta nam knjigo o nerodnem Avguštinu ter nas povabila k ustvarjanju svojega nagajivega književnega lika. Izbrali smo, kaj bomo ustvarili: strašno pošast, ljubko morsko deklico ali poskočnega samoroga. Za zaključek smo popili čarobni čaj in se posladkali s pravljičnimi piškoti, ki jih je za nas učiteljica pekla celo noč 😊 Meni je bilo to preživeto popoldan v šoli zanimivo. Zelo smo se zabavali in prebrali kar nekaj novih knjig.

Zapisala učenka Eva Rukše, 5. razred

V četrtek smo preživeli popoldan v šoli. Družili smo se z različnimi knjigami. Učiteljica Mateja je postala gusarka. Prebrala nam je slikanico z naslovom Gusarji se ne bojimo teme. Zelo je bila smešna. Potem smo šli ven iskati naslovnice številnih knjig in čokoladne jajčke. Vrnili smo se v učilnico. Prebrali smo še nekaj knjig in ustvarjali. Na koncu smo popili čarovni čaj in se posladkali. Lepo nam je bilo.

Zapisala učenka Zala Škvorc, 3. razred

Koordinator projekta Noč v šoli: Mentorica interesne dejavnosti Naša mala knjižnica, učiteljica Mateja Kastelic

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost