Petošolci osvojili 10. mesto v projektu Varno na kolesu

Tudi v letošnjem šolskem letu so naši petošolci sodelovali v projektu Varno na kolesu, ki se mu je pridružilo kar 140 slovenskih šol. S pomočjo projekta so spoznavali in utrjevali potrebna prometna znanja, na zanimiv in privlačen način. Znotraj projekta so se prijavili v sklop aktivnosti z naslovom Postajam kolesar, ki je namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit.

Meseca septembra so pripravili individualen načrt dejavnosti, ki je vključeval naslednje tematske sklope:

  • Priložnosti za varno kolesarjenje v mojem kraju
  • Najpogostejši prekrški kolesarjev
  • Trajnostna mobilnost
  • Povezovanje z lokalno skupnostjo

Učenci so izdelali 3 posnetke, v katerih so opisali nevarnosti za kolesarje v svojem kraju ter predlagali spremembe. Na šaljiv način so predstavili pravilno uporabo čelade ter pripravili in izvedli okroglo mizo s policistom PU Novo mesto, g. Ladislavom Marentičem.

Opis nevarnih kolesarskih poti in predlogi izboljšav
Okrogla miza s policistom
Katera čelada je varna?

Za zaključek projekta pa so pripravili tudi individualne načrte kolesarjenja po pridobitvi kolesarske izkaznice.

V sredo, 19. 4. 2023, so se udeležili spletne prireditve ob zaključku projekta, kjer so reševali prometni kviz in nestrpno pričakovali rezultate celoletnega projekta. Po razredu se je kmalu zaslišalo glasno ploskanje in vzkliki navdušenja, saj so osvojili odlično 10. mesto. Organizatorji so nas pohvalili in izrazili željo, da se jim pridružimo še v prihodnje.

O ostalih finalistih pa si lahko preberete na spletni povezavi projekta Varno na kolesu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost