Šola v naravi – CŠOD Ajda

5. DAN PETEK, 10.11.2023

Za zaključek tematskega tedna prve pomoči so učenci opravili še preverjanje pridobljenega znanja.

4. DAN ČETRTEK, 9.11.2023

Dan se je kot po navadi začel ob 7.30. Imeli smo jutranjo telovadbo, po telovadbi smo imeli zajtrk. Po zajtrku smo se pripravili na plezanje. Med tem, ko so nekateri plezali so se drugi pri učitelju Dušanu učili razne uporabne vozle. Ob 11. uri smo si že zaslužili malico. Po malici smo se odpravili v gozd, kjer smo nabrali veje za ogenj. Ogenj smo morali zakuriti z ročnim kresilom. Z netenjem ognja nismo imeli večjih težav.

Za kosilo nas je pričakala zelo dobra juha in »pohan« piščanec s krompirjem. V odmoru smo igrali nam zelo ljubi Poker in se prepustili friziranju naših sošolk. Po odmoru smo z novimi frizurami odšli na spoznavanje teme o ugrizih in pikih živali. Poleg tega pa smo spoznali tudi nekaj o poškodbah sklepov in kosti. Sledila je večerja. Kuharice so nas razvajale z okusnimi palačinkami.

Pred spanjem nas čaka še taborni ogenj, kjer bomo pekli jabolka in testo na palčkih ter športne igre.

V šoli v naravi zelo uživamo in se zabavamo.

Žan, Žiga, Anej, Devin, Žan in  Klemen

3. DAN SREDA, 8.11.2023

Zjutraj smo se že zgodaj zbudili in odšli na telovadbo. Kasneje smo pojedli zajtrk, pospravili sobe in se pripravili na naslednjo aktivnost. Najprej smo preučevali mlako in odkrivali njene posebnosti.

Po obilni malici smo imeli uro s temo o ranah in krvavitvah. Naučili smo se različne tehnike povijanja. Nato pa smo odšli na kosilo. Po kosilu smo imeli odmor za družabne in športne igre. Ko je prosti čas minil smo se naučili kako pravilno transportirati poškodovanca ob različnih poškodbah ter si podrobneje ogledali torbico prve pomoči. Zelo smo se zabavali saj nam je učitelj Dušan to pokazal na zabaven način.

Druga skupina pa se je udeležila orientacijskega pohoda. Dan je hitro minil in pojedli smo večerjo, dobili telefone in poklicali naše starše. Zelo jih pogrešamo in komaj čakamo na petek. Pred nočnim počitkom pa se bomo pomerili še v igri med dvema ognjema in socialnimi igrami.

Emma, Žana in Mila

2. DAN TOREK, 7.11.2023

Zjutraj smo se zbudili ob sedmi uri, bilo je lepo megleno jutro. Takoj, ko smo se zbudili, smo se pripravili na jutranjo telovadbo. Z učiteljem smo se pregibali in stekli po gozdu. Nato smo se odpravili na zajtrk. Imeli smo pol ure, da pospravimo sobe, da bo gospa Sonja zadovoljna in nam bo dala lepe ocene. Razdelili smo se v tri skupine po 19 učencev. Imeli smo tri postaje oziroma delavnice in teme so bile: uporaba defibrilatorja, lokostrelstvo in učna pot Velika uharica.

Uporaba defibrilatorja je zelo pomembna v življenju. Saj se ne zavedamo, kdaj bomo to rabili a vsaka sekunda šteje! Učiteljica Jasmina nam je predstavila oživljanje. Imeli smo se prav lepo in zanimivo.

Lokostrelstvo sta nam predstavila učitelja Uroš in Dušan. Najprej sta predstavila pravila lokostrelstva, ki so zelo pomembna. Vsak je dobil tri puščice in nato v drugem krogu še sedem puščic, bilo je prav zabavno.

Učitelj Gašper pa je vodil učno pot Velike uharice. Na začetku nam je predstavil zanimive koroške besede. Ali veste, da se v koroškem narečju »lep« reče fleten? Vsak par je dobil tablico, ki nas je vodila od točke do točke. Hodili smo po gozdu ter po vasi Libeliče.

Sedaj se bomo odpravili na večerno animacijo, imenovano Ajdovizija.

Brina, Zoja ter Pia

  1. DAN PONEDELJEK, 6.11.2023

Danes smo se 7. in 8. razred odpravili v CŠOD Ajda.

Najprej smo si v šoli razdelili malico in se odpravili na pot.

Med potjo smo se enkrat ustavili in pojedli malico.

Ko smo prispeli, smo se namestili v sobe ter pospravili stvari v omarice.

Nato smo poslušali predavanje o pravilih v CŠOD-ju ter o srčnem zastoju.

Potem smo šli v jedilnico in pojedli odlično kosilo, po kosilu smo se pogovarjali o različnih prijemih in prenosih ponesrečenca ter o opremi, ki je v škatli za prvo pomoč. Druga skupina pa se je udeležila orientacijskega pohoda in socializacijskih iger.

Večerja je bila zelo okusna, jedli smo šmorn.

Nato smo poklicali starše in se pogovorili o dnevu, ki smo ga doživeli. Pred spanjem sledijo cirkuške spretnosti in leteči krožnik.

Teden se je začel odlično in verjamemo, da bo še boljši.

Nai in David

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost