Športni dan v Planici

Letos poteka v Sloveniji največji športni dogodek doslej, in sicer Nordijsko svetovno prvenstvo. Na prvi dan meteorološke pomladi tj. 1. 3. 2023 smo se tudi učenci naše šole od 6. do 9. razreda udeležili športnega dne v Planici. Ta dan so bili na programu: nordijska kombinacija (poskusna serija, tekma), tek na smučeh ter smučarski skoki (trening).

Ob prihodu smo šli mimo varnostnikov, ki so preverili naše karte. Prijazna gospa nam je dala zastavice, na katerih je pisalo »I FEEL SLOVENIA«. Učitelji so nas prešteli, za tem pa nas je čakal krajši sprehod do skakalnic. Zbrali smo se po razredih in se dogovorili, kje se dobimo ob določeni uri. Od takrat naprej smo se gibali prosto. Na začetku smo vsi, ki se ne spoznamo najbolje na take stvari, bili malo zmedeni, a smo kmalu ugotovili, kako to gre.  Naši kombinatorci na žalost niso zasedli nobene stopničke, a vzdušje ni ponehalo.

 Po končanih skokih v nordijskih kombinacijah smo prehodili nekaj metrov in prišli v areno za tek na smučeh. Spet smo se dogovorili, kdaj se moramo srečati. Imeli smo dve izbiri,  in sicer da si se razgledal naokoli in preiskal vse stvari, ki jih lahko počneš, ali pa si šel gledat tek na smučeh. Na tribunah je bila kar gneča. Tisti, ki je želel nekaj prigrizniti, je imel na voljo carski praženec in hot dog. Navdušil nas je ambient, zgrajen iz lesa. Ob vstopu vanj so te sprejele prijazne gospe, ki so pomignile v kot, kjer so se nahajale ljubke smrekice. Malo kasneje pa se je na odru začela predstava. Gospod, ki je skrbel za dobro vzdušje na prizorišču, je plesal moon walk. Spremljala ga je čaplja Viktorija oz. Vita, ki se neustrašno spopada z zimo. Na žalost smo spet morali iti, a smo od še ene prijazne gospe prejeli slovenske zastavice. Od učiteljev smo dobili tetovaže s slovensko zastavo.

Skoki so se odvijali v istem območju, kot se je odvijala  prva tekma iz nordijske kombinacije. Treniralo je veliko Slovencev, zato smo z veliko vnemo navijali zanje. Vse dokler ni proge zavzel naš največji skakalec Peter Prevc! Vsi smo vriskali in navijali zanj. Prostori ob ograji so se takoj napolnili, ko je bil na vrsti. Odrinil se je in skočil, a je navijanje kar naenkrat ponehalo, vse se je zgodilo tako hitro, vse je spreletela groza. Prevcu se je odpela smučka in je takoj po odskoku z mize padel ter se v dolino pol drsal, pol pa kotalil. Na progo so hitro prišli reševalci, ki so poskrbeli, da ga čim prej odpeljejo in oskrbijo. Ko je bilo vse poskrbljeno, so se še vedno vsi spraševali, ali je v redu. Kasneje smo izvedeli, da je k sreči doživel le manjši pretres možganov in lažje poškodbe. Na vrhu sta dominirala Timi Zajc in Lovro Kos.

Treninga je bilo konec, mi pa smo bili že utrujeni, zato smo se odpravili v dolino, kjer smo počakali avtobus. Ob vstopu na avtobus smo opazovali helikopter, ki se je dvignil z bližnjega travnika.

Polni vtisov smo  se domov vrnili tik pred nočjo, zapustili avtobus in kasneje to pripovedovali svojim staršem.

Zala Kerin, 8. r.

Navijaško vzdušje

Tekaški stadion

Naši učenci pod skakalnico

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost