Velik uspeh naših mladih podjetnikov na tekmovanju POPRI

Na OŠ Brusnice že peto leto potekajo podjetniške dejavnosti pod mentorstvom učiteljice Zdenke Škrbec, v sodelovanju s podjetjem Spirit Slovenija in Podjetniškim inkubatorjem Podbreznik Novo mesto. Letos smo poleg interesne dejavnosti s sedmimi učenci izpeljali ZUIP ter z osmimi učenci Startup vikend. V zadnjih mesecih pa smo se intenzivno pripravljali na regijske predizbore za veliko državno tekmovanje Popri. Na tekmovanju smo predstavili inovativno idejo, ki smo jo poimenovali BottMix. Ob tem  smo morali napisati še poslovni načrt in izdelati MSP-minimalni sprejemljiv produkt. Vse omenjeno smo v torek, 8. 3. 2022 predstavili v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Z odlično idejo in predstavitvijo smo se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 5. 4. 2022 v Novi Gorici. Veseli smo bili tudi denarne nagrade, ki jo bomo porabili za razvoj naše ideje.

Zmagovalna ekipa z mentorico

Svoje vtise o tekmovanju je zapisala tudi učenka in hkrati članica tekmovalne skupine Živa Nose.

V torek, 8. 3. 2022, smo se štirje učenci 8. razreda – Lovro, Nuša, Tinkara in jaz, udeležili podjetniškega tekmovanja Popri. Ob 8.00 smo se z našo mentorico in učiteljico Zdenko Škrbec odpravili proti Podjetniškem inkubatorju Podbreznik Novo mesto. Ko smo prispeli so nas toplo sprejeli in nam izročili majhno darilo. Ob devetih pa so se začele predstavitve. Vsi tekmovalci so bili malo nestrpni, a mi še najbolj, saj smo bili na vrsti kar prvi. Za nastop je imela vsaka ekipa 5 minut časa, naslednjih 5 minut pa smo odgovarjali na vprašanja komisije.

Tekmovalci med predstvitvijo

Po koncu predstavitev vseh devetih osnovnošolskih ekip, smo imeli nekaj prostega časa. Komisija je namreč odločala o najboljših treh ekipah. Na zunanjih površinah so nam pripravili pogostitev, obiskal pa nas je tudi raper Challe Salle, ki nam je zapel nekaj svojih pesmi.

Ob zaključku programa nas je že čakala komisija. Razglasila je tri zmagovalne šole in vsaka od njih je prejela denarno nagrado v vrednosti 500 €. OŠ Šmarjeta je zmagala z idejo Knjižnica igračk, OŠ Grm z napravo Route Security, in mi z idejo BottMix. Seveda smo bili z rezultatom zelo zadovoljni, saj smo dokazali da zmoremo. Sedaj pa odštevamo dneve do državnega tekmovanja Popri 2022.

Odštevamo jih tudi mi, saj smo prepričani, da boste komisijo prepričali tudi na državnem tekmovanju.

Iskrene čestitke mladi podjetniki!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost