Šola v naravi za nadarjene učence

Skupina nadarjenih učencev druge in tretje triade je od 16. do 18. marca izkusila prijeten, duhovit, poučen in zabaven program šole v naravi v CŠOD Vojsko.

Ko so po ovinkasti cesti prispeli na Vojsko, jih je pričakala še v zimski spanec pogreznjena pokrajina ter energična ekipa vzgojiteljev COŠD Vojsko.

Po nastanitvi, kratkem ogledu doma in okolice so se učenci lotili dela. Največ časa so namenili robotiki. S pomočjo setov Lego Mindstorms Education so razvijali veščine osnovnih ukazov za programiranje robota in pri tem poskušali opraviti različne naloge.

Seveda so se vsak dan odpravili tudi v naravo in si ogledali značilnosti pokrajine. V gozdu so oblikovali zasilni bivak, naredili pravo baklo s pomočjo smrekove smole in suhe trave ter se s pomočjo vrvi spustili v Snežno jamo. Izkušnja je bila navdihujoča.

Prvi večer so se učenci zabavali ob hudomušnih štafetnih igrah, drugi večer pa so spoznali živalski svet, ki ga premore dom.

Seveda bi bila pot zaman, če ne bi preizkusili tudi pravih idrijskih žlikrofov, ki pa vsem učencem niso najbolj teknili.

V petek smo se polni novih doživetij odpeljali proti rodni Dolenjski.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost