Mladi podjetniki tudi letos sodelovali na projektu ZUIP

2. in 3. ter 9. in 10. oktobra, se je naša ekipa podjetniškega krožka pod mentorstvom učiteljice Zdenke Škrbec podala na 9. podjetniški izziv Dolenjske z naslovom (Z)migajmo se!. Osmošolci Bor, Ajda, Nina, Zoja in Neža ter devetošolec Aleks so se v letošnjem šolskem letu srečali z drugačno obliko ZUIP-a, saj je le-ta potekal preko videokonference iz matičnih šol.

V štirih dneh so se učenci poglobili v podjetniški izziv Razvojnega centra Novo mesto, na temo spodbujanja aktivnega načina življenja. Razmišljali so o športu, igri, sodelovanju in zdravju ter na drugi strani o lenobi, moderni tehnologiji in vsakdanjem stresu. V skupini so skušali odgovoriti na vprašanje kako bi lahko spodbudili sebe in druge h gibanju. Jim je uspelo? Seveda!

Naši mladi podjetniki so v prvi fazi razmišljali o problemu, ki ga bodo reševali ter o ciljni skupini kateri je rešitev namenjena. Sestavili so spletno anketo na katero so prejeli veliko odgovorov, ki so jim pomagali pri reševanju njihovega problema in izdelavi prototipa. Svoje rešitve so postopoma predstavljali ostalim sodelujočim šolam in vodji programa. Ob tem pa so ves čas prejemali besede pohvale in spodbude. Kot pravi podjetniki so poslušalcem predstavili tudi kako se njihova rešitev razlikuje od drugih, v čem so boljši od konkurence ter kakšni stroški bodo nastali z realizacijo rešitve. Njihova končna rešitev je bil PUMP-NOG, ki je zajemal prenovo igrišča na Ratežu.

Dragi naši podjetniki – želimo vam še veliko odličnih podjetniških idej!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost