Območna revija otroških pevskih zborov – Pesem pomladi

Pevci in pevke otroškega pevskega zbora OŠ Brusnice so v KC Janeza Trdine sodelovali na območni reviji otroških pevskih zborov, ki jo je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Pevski zborček, ki se srečuje enkrat tedensko na skupnih vajah, v veliki večini sestavljajo učenci drugega in tretjega razreda. Tokrat pa so se jim pridružile še učenke 4. in 5. razreda. Skupaj se ob petju zabavajo, kar običajno pripelje do tega, da postanejo pevske vaje tudi prijetno druženje. V svoj program vključujejo slovenske ljudske in umetne pesmi in jih prilagajajo letnim časom ter dejavnostim šole.

Po šoli jih prepoznamo po prepevanju po hodnikih, saj jim navadno pesmice iz ure pevskega zbora odmevajo v glavah še nekaj dni. Tako ni pri nas na šoli nič nenavadnega, če ob sredah po hodnikih šole odmeva: Čokolada, čokolada, Jaz sem muzikant ali Mojčina pesem.

Z omenjenim repertoarjem so na oder kulturnega centra stopili pod vodstvom zborovodkinje Anamarije Fink in ob klavirski spremljavi Petre Jerič. Zbor je glasno, z vnemo in nasmehom odpel naučene pesmi, ki so na odru zvenele prav posebno. Mojčino pesem pa je s svojim solo petjem čudovito odpela Kaja Janc.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost