Veveriček posebne sorte v izvedbi Sončkov

Ob koncu meseca marca so nas na šoli obiskali člani in članice Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine. V okviru projekta Korak k Sončku so učencem od 1. do 5. razreda v šolski telovadnici odigrali gledališko predstavo Veveriček posebne sorte, ki je nastala po istoimenski predlogi ponatisa otroške slikanice Svetlane Makarovič.

Med predstavo so učenci spoznali osebe s cerebralno paralizo, avtizmom in drugimi stanji. Varovanci so k otrokom pristopili na iskren in obziren način in si na koncu zasluženo prislužili velik aplavz.

Učencem so se približali tudi s pogovorom po zaključku predstave, saj so jim predstavili svoje stanje in jim povedali zanimivosti iz svojega življenja.

Na učence in učitelje so pustili globok vtis, kar smo lahko zaznali med pogovorom z učenci v razredu. Vsekakor si želijo še več tovrstnega sodelovanja.

V zahvalo za čudovito preživeto dopoldne so naši učenci narisali čudovite slike in risbe ter zapisali nekaj lepih misli, ki bodo razstavljene na sedežu Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost