Razigrani teden na naši šoli

V tednu, ki se počasi izteka, je bilo naše vodilo igrivost. Tako smo ob letošnjem tednu otroka z igro razvijali domišljijo, krepil telo, spletali prijateljstva in se povezovali na različne načine.

Že v ponedeljek, je učence v radijski uri nagovorila ga. ravnateljica. Zaželela jim je prijeten, igriv in zabaven teden in jim predstavila nekatere dejavnosti, ki so jih bili deležni vsi učenci naše šole. Ob koncu nagovora pa jim je prebrala tudi poslanico pisatelja Boštjana Gorenca Pižame.

Po razredih smo tako skozi cel teden igrivost razvijali na različne načine. V ponedeljek so bili učenci brez domačih nalog. Igriv nasmeh je takoj preplavil celotno šolo. Med tednom otroka so nekateri razredi razmišljali kaj bi želeli sporočiti odraslim, se veliko igrali in predlagali katere dejavnosti bi želeli izvajati ob tem posebnem tednu. Ponekod so se igrali igro skritega prijatelja in s pomočjo različnih iger raziskovali kaj imajo skupnega s svojimi sošolci in sošolkami. Svojo igrivost so izrazili tudi s svinčniki, čopiči in z glasnim petjem.

Nekateri so dva sončna dneva izkoristili za igro in učenje na prostem. Učenci, ki so imeli v tem tednu izobraževanje na daljavo pa so se dejavnostim prilagajali preko videokonferenc.

V sredo, so si učenci v razredu ki je imel vonj po pokovki, ogledali tudi film. Nekatere pa ta dejavnost še čaka.

Teden se zaključuje, a njegovo sporočilo skušajmo ohraniti vsak dan – tako v šoli, kot tudi doma.

Druženje z igro je namreč primerno za vse starosti! Pred igranjem se pripravite na smeh, dobro voljo in veselje! Povabite še druge! Več vas bo, bolj bo veselo! A igra lahko pomaga pregnati tudi samoto! NIKOLI NE IZGUBITE IGRIVOSTI! Igrajte se doma, igrajte se na prostem in igrajte se v šoli!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost