Šola v naravi CŠOD Ajda

Ponedeljek, 10. 2. 2020

Ob prihodu v dom Ajda so nas prijazno sprejeli in nam razložili pravila v domu. Za tem smo se namestili ter postlali postelje. Razvrstili smo se v dve skupini, nato pa smo se šli igrico spoznavanja in določili skrivnega prijatelja. Po kosilu smo imeli uro prostega časa – zunaj smo se zelo zabavali ob športnih dejavnostih (odbojka, košarka, namizni tenis, …). Proti večeru smo imeli krajši pohod. Spoznali smo strani neba, zgodovino avstrijske meje in izvedeli, da je bila v našem domu včasih vojašnica. Po večerji smo šli ob avstrijski meji na nočni pohod z lučkami. Hodili smo po mahu, svetila nam je luna in ni nas bilo prav nič strah. Kako bo s spanjem prvo noč, pa še ne vemo 🙂

Zapisala soba: Ajdovo strnišče

Torek, 11. 2. 2020

Zjutraj smo se zbudili z nasmehom na obrazu, in ta se je povzpel do ušes, ko nam je učiteljica povedala, da jutranja telovadba odpade. Imeli smo športno obarvan dan. Plezali smo po plezalni steni in zunaj imeli tekmovanje v namiznem tenisu, nogometu, košarki in badmintonu. Glavna tema šole v naravi je prva pomoč, zato smo se naučili uporabljati defibrilator, oživljati in povijati določene rane. Pošteno smo se namučili, saj oživljanje zahteva napor. Sedaj nas ne bo strah priskočiti nekomu na pomoč.

Zapisala soba: Jamnica

Sreda, 12. 2. 2020

Minil je že tretji dan naše šole v naravi. Do sedaj smo se imeli super. Dan smo začeli s telovadbo zunaj. Na srečo je bil lep sončen dan. Po zajtrku je imela 1. skupina delavnico o transportu poškodovanca, druga skupina pa predavanje o pikih in ugrizih. Naučili smo se izdelati nosila. Nato smo se skupini zamenjali. Vsak dan po kosilu imamo prosti čas. Danes smo plezali po enajstmetrski steni, kar je bilo zelo adrenalinsko. Popoldne smo se učili o termičnih poškodbah ter imeli orientacijo na terenu. Ta dan je bil zanimiv in poučen. Po večerji smo šli ven in imeli razne športne igre pod reflektorji. Zdaj pa samo še priprava na spanje.

Zapisala soba: Potolčeni kramoh

Četrtek, 13. 2. 2020

Zbudile smo se zelo vesele, saj zjutraj ni bilo telovadbe, ker so bile zunaj temperature pod ničlo. Za zajtrk smo imeli pašteto, sirni namaz in kakav. Nato smo imeli lokostrelstvo. Bilo je zelo zabavno, čeprav nismo bili tako uspešni. Potem smo imeli malico in nato smo odšli na pohod. Šli smo v bližnjo vas Libeliče. Ko smo prispeli nazaj v dom, smo imeli kosilo. Pošteno smo se najedli juhe, praženega krompirja in ocvrtega piščanca, za sladico pa smo imeli še sadno kupo. Potem smo imeli še dva predavanja o prvi pomoči (imobilizacija) in naravoslovju (lišajih na drevesu). Zvečer smo za nagrado vsi srečni planili na pizzo. Zdaj nas čaka še ples ter zadnja noč v CŠOD Ajda.

Zapisala soba: Levi devžej

Petek, 14. 2. 2020

Bilo je lepo. Nasvidenje, CŠOD Ajda!

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost