Četrtošolci in petošolci preživeli noč v šoli in spoznavali prostovoljstvo

Kaj se v šoli dogaja ponoči? Na to vprašanje lahko odgovorimo učenci 4. in 5. razreda, ki smo iz četrtka na petek tam kar prespali. Polni pričakovanj smo ob 17. uri vstopili v svoj razred in odložili vso prtljago. Ker smo vedeli, da nas čaka turnir košarke, smo se po hitrem postopku odpravili v telovadnico. Dobro uro smo odbijali žogo, zadevali koše in glasno navijali. Seveda pa tudi razglasili zmagovalce.

Po športu smo seveda potrebovali energijo, zato smo se odpravili k večerji, ki so ji sledile delavnice. Četrtošolci smo izdelovali darilne škatlice za bonbone, petošolci pa smo se preizkusili v animaciji. Med delom so nas učenke petega razreda presenetile s slastnimi palačinkami, ki jih je zelo hitro zmanjkalo.

Večer smo popestrili s prazničnim plesom v telovadnici in ga zaključili s spanjem po razredih. Kako smo spali? Nekateri zelo dobro, nekateri pa malo manj.

Naša dogodivščina pa se tu ni končala. V petek smo imeli namreč dan dejavnosti z naslovom humanitarnost.

Obiskala nas je Ula Fink, ki nam je predstavila svoje potovanje v Gano, kjer je kot prostovoljka znotraj projekta Botrstvo pomagala otrokom pri učenju. Na zanimiv način nam je poleg svojega dela prostovoljke, predstavila še državo ter tamkajšnjo hrano, živalstvo in rastlinstvo.

Učenci pa smo ta dan namenili tudi pisanju pisem in lepih želja prostovoljnim gasilcem in starostnikom v Penzionu Ivanež. Ob koncu dneva smo vzeli vso prtljago in se odpravili vikendu naproti.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost