Čudoviti svet animacije

V petek, 12. 11. 2021, je na naši šoli potekal kulturni dan, ki je bil posvečen animaciji. Učenci vseh razredov so spoznavali kaj je animacija, v čem se animacije razlikujejo, kakšne postopke animiranja poznamo in kdo se z animacijami sploh ukvarja.

Tako so učenci 1. triade spoznavali tematski sklop animacij Slovenski literarni junaki, v katerem so spoznali Povodnega moža, Martina Krpana in pustolovščine Cipercoperčkov. Starejši učenci pa so se spopadali s Tegobami odraščanja, preko animacij Slovo, Peter Peter, Bizgeci, Vizualna umetnost, Dvorišče in Ljubezen je bolezen.

Ob vseh ogledih so se o tematiki, ki so jih animacije obravnavale tudi pogovorili in jih analizirali. Nato pa se z veseljem lotili še zaključnega dela kulturnega dne, kjer so ustvarjali.

Nekateri so se lotili stripov, drugi so izdelali optično igračo slikogib ali travmatrop. Nekateri so oživeli knjigo, se zabavali ob priročnem ali vrtljivem kinu, nekateri pa so svoje glasove posodili animiranim junakom. Bilo pa je veliko tudi takšnih, ki so se lotili čisto pravih animacij. In kako nam je vsem skupaj uspelo? Odlično, seveda. Na povezavi si lahko ogledate peščico nastalih izdelkov.

https://padlet.com/bhribar/80bu8kggxr3s0uxr

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost