Nacionalni mesec skupnega branja

Naša šola se je v mesecu septembru in oktobru pridružila nacionalnemu mesecu skupnega branja, katerega cilj je boljše prepoznavanje pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni.

S skupnim branjem smo na šoli pričeli 8. 9. 2018, ob mednarodnem dnevu pismenosti in ga zaključili ob koncu Tedna otroka.

Naj vam predstavimo kako smo se ga lotili. Odločili smo se, da oživimo šolski radio, zato smo se branja zgodb lotili preko omenjenega medija. Učenke 7. razreda smo učence seznanile z namenom projekta ter jim za začetek  prebrale pravljico Majde Koren z naslovom Skuhaj mi pravljico. V prihodnjem tednu smo se nasmejali Bolšjim zgodbam Gendrutisa Morkunasa, za konec pa smo se zatekli v Mačjo dobravo, ki jo je napisala pesnica Nelde Štok-Vojska. Učenci od 1. do 9. razreda so lahko slišani zgodbi in pesmi likovno ali literarno poustvarjali. Knjižničarka je prejela kar nekaj zanimivih izdelkov, avtorji pa so za svoje izdelke prejeli nagrado. Kljub temu, da smo v tem tednu prebrali zadnjo zgodbo, lahko učenci svoje izdelke oddajo še do srede, 10. 10. 2018.

Članek smo zapisali: Timotej Medle, Lina Udovič in Neža Kos

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost