Zaključek projekta Erasmus+

Nove izkušnje, stik z maternimi govorci, drugačen način dela, spoznavanje drugih kultur in še marsikaj drugega zaznamuje konec dvoletnega projekta Erasmus+, ki je potekal pod geslom Read, write, eat.

In ravno slednje je opredeljevalo način dela s partnerskima šolama iz Anglije in Poljske. Velik del projekta je bil namenjen branju, preko katerega so učenci podrobneje spoznavali različne literarne zvrsti, od pesništva, preko proze do dramatike. Ker gresta branje in pisanje z roko v roki, so učenci prebrano tudi pisno poustvarjali. Nastale so zelo dobre pesmi, pisma in poustvarjena zgodba Trdinove Gospodične z naslovom Drops from the young mistress, ki so jo učenci 7. razreda tudi uprizorili.

Nenazadnje je tu še učencem najljubša beseda eat, ki je pomenila izmenjavo in spoznavanje poljskih in angleških jedi ter pripravo in preizkušanje le-teh.

V obdobju dveh let smo v sklopu projekta izvajali tudi kulturne dneve, angleški dan, hospitacije gostujočih učiteljev, okroglo mizo z Zavodom za šolstvo ter projekt povezali z Rastočo knjigo OŠ Brusnice.

Kot sklepno dejanje pa smo ob zaključku projekta pripravili prireditev v Knjižnici Mirana Jarca, kjer so obiskovalci lahko dobili vpogled v naše delo.

Z lepimi spomini se že veselimo bodočih projektov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost