Nemška ekskurzija v Salzburg

Pomena znanja tujih jezikov se zelo zavedamo tudi učenci naše šole, zato nas veliko obiskuje izbirni predmet nemščino. V okviru nadstandardnega programa vsako leto obiščemo eno avstrijsko mesto – letos je bil na vrsti Salzburg. Ekskurzije smo se tudi letos udeležili prav vsi učenci, ki obiskujemo pouk nemščine od 6. do 9. razreda.

V sredo, 20. septembra 2023, smo v Salzburger Land najprej obiskali rudnik soli Hallein, kjer so nas prijazno sprejeli. Vsak obiskovalec je dobil posebno obleko, da smo izgledali kot pravi rudarji. V rudnik smo se odpeljali z vlakcem, kasneje pa smo pot nadaljevali peš in z ladjico. Med potjo smo se večkrat ustavili in si pogledali filmčke, poslušali razlago v nemščini in angleščini, adrenalin pa sta nam dvignili dve drči, na katerih so nas tudi fotografirali.

Zatem smo se z avtobusom odpeljali v četrto največje mesto Avstrije – Salzburg. Ogledali smo si Mozartovo rojstno hišo, doživeli smo celo Oktroberfest v Salzburgu! Povzpeli smo se do znamenite trdnjave Hohensalzburg. Razgledni stolp nam je ponujal čudovit razgled na mesto ter reko Salzach.

Po malici smo se odpeljali še do Redbull Hangerja. Na tej destinaciji smo se nagledali dirkalnih vozil, helikopterjev, motorjev ter letal.

Za celodnevno veselo razpoloženje je zaslužna tudi prijazna vodnica Lidija, ki je dopolnila naše znanje o Salzburgu, in pohvalila tovrsten način učenja tujega jezika izven učilnice.

Zala Kerin, 9. razred

Zaključna fotografija pred Redbull Hangerjem

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost