Obisk partnerjev v okviru projekta Erasmus +

V okviru dvoletnega projekta Erasmus+ smo v mesecu  marcu gostili učitelje naših partnerskih držav Finske, Češke in Anglije. Izmenjava izkušenj in spoznavanje Slovenije je potekalo v slogu teme Sustainable future: Learning from life for life! (Trajnostni razvoj – Učenje za življenje)

Učiteljice so že prvi dan spoznale vse oddelke naše šole in vrtca. Z raznolikimi pevskimi, Orffovimi, plesnimi, deklamacijskimi, dramskimi in recitacijskimi točkami so se jim predstavili učenci 1. in 2. triade ter malčki iz vrtca. Vodenje po šoli, spoznavanje našega šolskega sistema ter predstavitev kraja smo prepustili Lili, Nuši, Linu, Eriku, Zali, Živi, Tinkari, Danijelu, Anžetu, Pii in Luki Patriku- učencem in učenkam 8. razreda, ki so pokazali visok nivo znanja s področja jezika in vodenja.

Preko videokonference jim je predstavnica podjetja LIMNOS predstavila primer dobre prakse na področju rastlinskih čistilnih naprav, zaščite vodnih teles in obdelave blata iz čistilnih naprav. Lili Kobe, učenka 8. razreda, jim je v angleščini predstavila raziskavo, ki jo je opravila v okviru dodatnega pouka o odpadkih v Sloveniji. Odpravili pa so se tudi na CEROD, Center za ravnanje z odpadki. Tudi tam so našim gostom predstavili vizijo, poslanstvo in delovanje centra.

Med svojim obiskom so spoznali tudi srednješolski sistem, ki so jim ga predstavili na Kmetijski šoli Grm in Biotehniški gimnaziji. Med drugim so jim predstavili prostore in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. Dijaki in učitelji so naše partnerje navdušili s predstavitvijo in načinom dela.

Ob koncu obiska pa so jim na Matjaževi domačiji predstavili kulturno dediščino Dolenjske. Spoznali so tradicionalno hišo, narodno nošo, naše običaje in kulinariko naših krajev.

Partnerji so nam predstavili potek projekta na Finskem, Češkem in v Angliji. Prišli smo do zaključka, da nas čaka še nekaj dela, ki ga bomo skupaj z učenci opravili z veseljem in odgovornostjo.

Obisk nas je zelo obogatil, saj smo izmenjali veliko pozitivnih izkušenj in primerov dobre prakse.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost