Pozdravili smo Češnjev cvet

Otroci ter delavci šole in vrtca smo v čudovitem majskem popoldnevu, predstavili celoletno delo in dosežke naše šole. Na prireditvi, ki smo jo poimenovali Pozdravljen češnjev cvet, smo na ogled razstavili naše izdelke, organizirali pestre in raznolike gibalne dejavnosti in se predstavili skozi različne pevske, plesne, športne in dramske točke.

Prireditev smo, kot se spodobi, začeli s šolsko himno Češnjev cvet in nagovorom gospe ravnateljice Jasmine Hidek, ki je predstavila organizacijo prireditve ter pohvalila učence za dosežene uspehe v letošnjem šolskem letu. Mikrofon je po nagovoru predala g. Radu Trifkoviću, ki je na prireditvi prevzel vlogo voditelja in usmerjal nastopajoče in obiskovalce.

Nastopajoči so se z vmesnimi odmori predstavili v treh sklopih. Obiskovalci pa so si lahko med odmori in tudi med prireditvijo ogledali bogate in zanimive stojnice, se odžejali z limonado, ki so jo pripravljali devetošolci ali pa se udeležil športnih iger, pri katerih so zbirali nalepke, s katerimi so si prislužili slastno jagodo. Ves zbran denar pa bomo namenili v šolski sklad.

Prvi sklop je odprla folklorna skupina Podgurčki, ki se je predstavila z igrivim folklornim spletom. Sledile so ji vse vrtčevske skupine, pri katerih smo lahko spremljali, kaj vse zmorejo najmlajši in kako napredujejo glede na starostna obdobja. Izkazali so se tudi najmlajši pevci pevskega zbora ter plesalci, ki so na noge dvignili prav vse obiskovalce s hitrim plesom. Sklop so z zimzeleno popevko Zemlja pleše zaključili otroci mladinskega pevskega zbora z zaposlenimi.

Okoli 18. ure je bil čas, da se iz vrtca preselimo v šolske klopi. Najprej sta se nam predstavila dva otroška pevska zbora, nato pa so na oder ponosno zakorakali učenci od 1. do 4. razreda. Prvošolci so s Čuki zaplesali okoli sveta, drugošolci pa so ob bistrem potočku vrteli mlin. Tretješolci so zarepali Abecedo, četrtošolci pa stekli po srečo na vrvici.

Najstarejši so se predstavili na koncu prireditve. Petošolci so v restavraciji odigrali angleško igro in zaplesali, šestošolci pa so nam predstavili glasbene cevi in zaplesali. Sedmošolci so ob spremljavi harmonike zapeli Čebelarja in pokazali spretnosti z žogo. Osmošolka pa je zapela nemško pesem. Prireditev smo zaključili s plesom devetošolcev, ki že pridno vadijo za valeto.

Prireditev je poleg vsega zapisanega izvabila tudi veliko nasmehov, pohval in igrivosti. Ob prijetnem druženju otrok, učiteljev, vzgojiteljev in staršev pa nas je spodbudila, da pozdravimo češnjev cvet tudi naslednje šolsko leto.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost