Sodelovali smo na Žogariji

Četrtošolci, petošolci ter nekateri učenci 1. in 2. razreda smo se v mesecu maju udeležili Žogarije. Gre za mednarodni projekt, ki že 18. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj –  da gibanje, šport in nogomet izboljšujejo mladim kakovost življenja, samozavest, zdravje, omogočajo socializacijo, empatijo, ter jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše.

V športni dvorani Marof smo s pomočjo veselih in razigranih navijačev naše šole dosegli odlične rezultate. Naši prvošolci in drugošolci so se pomerili v nogometu 3 na 3. Kot najmlajši udeleženci tekmovanja so pokazali neverjetne veščine in s tem navdušili sodelujoče.

Pomerili smo se v kvizu znanja, igri Tudi vi profesor ter v spretnostnih igrah.

Vid Zavodnik, učenec 5. razreda je sodeloval v igri, ki se imenuje vragolije žogarije. Tu je pokazal svoje spretnosti poigravanja z žogo v zraku in si priboril 1. mesto pri žongliranju.

Pred policisti se je predstavila tudi ekipa naših kolesarjev. Ti so ocenili, da so naši učenci zelo spretni, zato so se predstavili tudi pred kamero.

Tudi naša navijaška skupina ni bila od muh. Dekleta in fant so himno žogarije zaplesali več kot odlično.

Predstavili pa smo tudi žogo domoljubja, ki je prejela 2. mesto.

Proti koncu prireditve smo že nestrpno čakali podelitev, ki nas je razveselila, saj smo osvojili skupno 2. mesto.

Bravo, OŠ Brusnice.

Oddajo Žogarije si lahko ogledate na povezavi https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174960921?s=tv&t=0

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost