Skupaj se imamo dobro

Otrok

Vesela sem, da sem otrok,

ker delo res mi ne gre od rok.

Starši hodijo v službo,

jaz pa se učim le družbo.

Sem otrok – se rada igram!

Očka in mamico še rajši imam.

V šoli pridno se učim in v

službo prav nič si ne želim.

Ota Masnik (5. razred)

Za nami je zanimiv, razigran in raznovrsten Teden otroka. Pod geslom Skupaj se imamo dobro, smo se osredotočili na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

Učenci so v razredu izvedli različne delavnice in igre na temo prijateljstva in povezanosti. Učenci od 1. do 4. razreda so si v kinu ogledali animirani film Zmajev jezdec, učenci od 5. do 9. pa so spoznali 2. del Gajinega sveta. Učenci 8. in 9. razreda so v tem tednu obiskali tudi Knjižnico Mirana Jarca.

Na sejmu igrač, ki so ga otroci nestrpno pričakovali, so si lahko v zameno za svojo igračo izbrali »novo« plišasto igračo, družabno igro, miselno igro, avtomobilček, punčke in še in še – tisto kar jim je bilo izmed ponujenega najbolj všeč.

Učenci so več časa preživeli na prostem, kjer so se igrali in hkrati učili. Nekateri razredi so se družili s prijateljskimi razredi na različne načine. Med drugim so odigrali tudi med dvema ognjema. Vsem v veselje je bil dan brez domače naloge. Tega bi učenci uvedli kar vsak dan.

Na temo Tedna otroka so ustvarjali tudi likovno in literarno. Uspešni izdelki bodo sodelovali na natečaju.

Razmišljali so tudi, zakaj je lepo, da so otroci. Učenec, ki je pozabil pripisati svoje ime je zapisal takole: »Zelo sem vesel, da sem otrok. Lahko gledam risanke in mi nihče ne reče, da to ni zame. Lahko se igram in opravljam dejavnosti, ki so mi všeč. Najboljše pa je, da ne hodim v službo in nimam razloga za slabo voljo.«

Vsi učenci so enotnega mnenja, da je teden otroka nekaj, kar je obvezno v vsakem šolskem letu. Ponosni so, da so otroci, ki imajo še vedno veliko časa za igro in prosti čas. Hkrati pa sporočajo staršem, da zmorejo že veliko. Nekaj sporočil naših otrok 2. triade odraslim si lahko preberete v nadaljevanju.

  • Vem, da večkrat rečete, da imate ogromno dela in se sploh ne vidite ven. Priporočam vam, da se spomnite časov, ko ste bili otroci in se igrajte s svojimi.
  • Dragi odrasli! Mi otroci znamo veliko, kljub temu da mislite, da vam ne moremo pomagati. Dajte nam priložnost.
  • Dragi odrasli! Vedno nam stojte ob strani, ne glede na vse. Podpirajte nas in nam bodite vzor. Verjemite v nas.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost