Zaključek fotografskega natečaja “Lepote mojega kraja”

31. 1. 2023 se je zaključil fotografski natečaj »Lepote mojega kraja«, ki ga je razpisala naša šola. Udeležili so se ga lahko učenci od 5. do 9. razreda. Prispelo je nekaj zelo lepih fotografij, kjer so učenci v objektiv ujeli kulturne in naravne lepote našega kraja. Ob poslani fotografiji so naredili tudi pripis, kjer so zapisali, zakaj so se odločili za ta kotiček pokrajine in kaj fotografija sploh prikazuje.

Prejeli smo prispevke 11 ljubiteljev fotografije. Prav vsaka je zanimiva in posebna, zato je imela komisija zahtevno delo. Ob upoštevanju zadanih meril pa smo kljub temu lahko izbrali najboljše.

1. mesto sta osvojili mladi fotografinji Klara Malnar (8. r.) in Ajda Deželan (5. r.).

Klara Malnar: Pragozd na Gorjancih pod Trdinovim vrhom.
Ajda Deželan: Južni del Velikih Brusnic. Za to fotografijo sem se odločila, ker zajema vse glavne značilnosti brusniške krajine. V njej se ravninski del, na katerem prevladujejo njive in travniki, poselitev pa je strnjena obcestna in gručasta, prepleta z reliefno razgibanimi gričevnatimi predeli, kjer se izmenjujejo gozdovi, travniki, sadovnjaki, vinogradi, poselitev pa je razpršena. 

2. mesto je osvojila Julija Vovk (5. r.)

Julija Vovk: Pogled iz Gorjancev.

3. mesto pa je osvojila Zala Kerin (8. r.)

Zala Kerin: Brusniški maček, ki izhaja iz legende o naši dolini.

Nagrajene fotografije bodo razstavljene v prostorih šole ob prireditvi Rastoča knjiga OŠ Brusnice, ki bo letos potekala pod geslom »Čuvajmo kot zlato rudo milo nam domačo rudo!«.  

Vse prispele fotografije pa si lahko ogledate na povezavi. Fotografije mladih fotografov in fotografinj

Vsem udeleženkam natečaja, še posebej nagrajenkam, iskreno čestitamo!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost