Evakuacija iz šole v mesecu požarne varnosti

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, ki letos poteka pod sloganom Po potresu lahko tudi zagori! Na takšne dogodke je dobro biti pripravljen, zato si za začetek preberite kako ravnamo pred, med in po potresu.

Na naši šoli smo tudi letos izvedli požarno vajo evakuacije. Zvočni signal je vse v stavbi opozoril na nevarnost, zato smo vsi prisotni šolo hitro zapustili in se zbrali na igrišču, ki je v primeru požara ali drugih nesreč določeno kot naše zbirno mesto. Pri evakuaciji smo bili uspešni, za kar smo bili s strani PGD tudi pohvaljeni. Vsi smo se strinjali, da so takšne vaje potrebne in  dobrodošle. Omogočajo nam,  da se držimo načela: Nič nas ne sme presenetiti!

Pri tem so svoje delo, poleg nas, odlično opravili tudi gasilci PGD Brusnice ter PGD Ratež, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

V mesecu oktobru pa nismo izvedli le vajo evakuacije. Nekateri razredi so se lotili tudi likovnega in literarnega natečaja Naravne in druge nesreče – požarna varnosti in prosti čas. Ob tem so učenci razmišljali kje vse lahko pride do požara in kako ravnamo v takšnem primeru. O tematiki pa smo se pogovarjali tudi pri pouku.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost