Pomagajmo otrokom v stiski – humanitarna akcija 5.a in b v sodelovanju s projektom Botrstvo

Učenci 5.a in 5.b, smo praznični mesec december posvetili humanitarnosti. Na tehničnem dnevu smo se odločili izvesti humanitarno kampanjo zbiranja sredstev za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin pot okriljem projekta Botrstvo, saj lahko na ta način našim vrstnikom omogočimo nekoliko lepšo prihodnost ali pa zgolj nekomu polepšamo dan. V ta namen smo izdelali tudi plakate, s katerimi vas pozivamo k sodelovanju v humanitarni akciji. Ogledate si jih lahko na povezavi (bodite pozorni,saj morate za nadaljevanje projekcije pritisniti puščico za naprej): https://www.canva.com/design/DAEyxGPzX-Y/pdkOpi5hzdXBT2YtX4kSVA/view?utm_content=DAEyxGPzX-Y&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

Kaj je Botrstvo? Projekt Botrstvo v Sloveniji je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski z vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja.

Skozi Botrstvo si prizadevajo za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov. Tako želijo otrokom in mladostnikom omogočiti enakovrednejše pogoje v primerjavi z vrstniki, vključevanje v šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas, pogosto pa jim preko Botrstva omogočajo tudi dostop do šolske prehrane in osnovnih potrebščin za življenje.

Petošolci in petošolke Vas prosimo, da nam pri izvedbi humanitarne akcije po svojih zmožnostih pomagate tudi vi. To lahko storite na dva načina:

1. V obliki finančne donacije, ki jo lahko izvedete preko nakazila:

Podatki za nakazilo finančne donacije:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,
Proletarska 1, 1000 Ljubljana
Davčna številka SI: 22926518

IBAN (pri NLB d.d.): SI56 0201 2002 0297 991
BIC: LJBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00 115

2. V obliki doniranja prehranskih izdelkov:

Hrana, ki jo darujete naj bo ustrezno zapakirana in z daljšim rokom trajanja. Veseli bodo tudi dietnih prehranskih izdelkov (npr. brez glutena, brez laktoze).

Te naj učenci prinesejo v tajništvo šole, kjer bomo te izdelke tudi zbirali.

V akciji bomo sodelovali od 17. 12. 2021 do 24. 12. 2021.

Zelo veseli bomo vaše pomoči. Verjamemo, da vsako dobro dejanje ustvari spremembo, ki je brezmejna.

Učenci in učenke 5. a in b ter razredničarki Barbara Jordan in Barbara Gajski

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost