Pozdrav mesecu septembru

Mesec september je za nami. Po pregledu dogajanja lahko rečemo, da smo aktivno zakorakali v novo šolsko leto, ki bo polno izzivov in načrtov.

Marsikaj bi o dogajanju na šoli lahko povedalo naših 17 prvošolcev, ki šolsko delo, učence ter učitelje spremljajo in opazujejo na čisto drugačen način kot mi, mladi novinarji.

Za nami je nacionalni mesec branja, ki ga je vsak razred obeležil z različnimi dejavnostmi. Tako so se nekateri razredi lotili razrednih projektov, nekateri branja knjig na začetku ure slovenščine, nekateri pa so raje posegali po revijah in stripih. Učenci od 1. do 3. razreda so bralno kulturo razvijali v okviru kulturnega dne.

Športno dogajanje se je v mesecu septembru preselilo v Novo mesto. Tako so se učenci 1. razreda udeležili mini olimpijade, ostali pa smo se prelevili v atlete na atletskem stadionu Portoval.

Velik poudarek smo namenili prometni varnosti, v okviru katere so se učenci 2. in 3. razreda udeležili Evropskega tedna mobilnosti, kjer so lahko sodelovali na različnih delavnicah.

Učenci 6. in 9. razreda so s čelnimi svetilkami raziskovali temni podzemni svet  jame Dimnice. Učenci 5. razreda pa so se naučili osnov prve pomoči. Pri tovrstnih dejavnostih sodelujemo z uslužbenci Zdravstvenega doma Novo mesto, ki pa niso edini zunanji sodelavci, ki so se nam pridružili v mesecu septembru. Podjetniški krožek je namreč gostil člane novinarskega krožka in  gospo Anjo Jakše, ki je pri učencih spodbujala razvoj osebnostnih lastnosti, ki so pomembne za podjetnost.

Nenazadnje pa so tu še naši pevci otroškega pevskega zbora, ki so s svojim petjem popestrili slovesnost, ob uradnem odprtju prenovljene regionalne ceste skozi Velike Brusnice.

Septembru smo pomahali v slovo in že veselo zakorakali v oktober, ki po pestrosti dogajanj že sledi svojemu predhodniku.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost