Za nami so trije atletski športni dnevi

V sončnem in prijetno toplem septembru smo na naši šoli izvedli že tri atletske športne dneve. Prvošolci in drugošolci so v Novem mestu obiskali Mini olimpijado, ki je namenjena spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju njihovega prostega časa ter hkrati ponuja možnost predstavitve lokalnih športnih klubov.

Otroci so se lahko preizkusili v nogometu, smučanju, judu, metu žvižgača, odbojki, plesu in metanju obročev in vreč …

Ob tem pa jih je spremljal lisjak Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije in ambasador olimpijskih vrednot, za katerega naši drugošolci pravijo, da jim je malo nagajal.

Temu je sledil športni dan učencev 3., 4. in 5. razreda. Ti so se na šolskem igrišču po skupnem ogrevanju in uvodnih navodilih učiteljice športa pomerili v teku na 60 in 300 metrov, metu vorteksa in skoku v daljino.

Dan pa so zaključili s štafetnimi teki mlajših in starejših dečkov in deklic. Učenke in učenci so pokazali borbenost in se izkazali v športnem duhu navijanja. S ploskanjem pa ob koncu dneva nagradili najbolj uspešne učence.

Atletske športne dneve so zaključili učenci od 6. do 9. razreda. Tudi oni so se pomerili v enakih disciplinah kot učenci od 3. do 5. razreda, a so jim dodali še skok v višino. Tudi tukaj so zabeležili odlične rezultate in se veselili uspehov svojih sošolcev in sošolk.

Do konca šolskega leta nas čakajo še štirje športni dnevi, ki se jih zelo veselimo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost